CLAYU tool tote - verktygsväska för hobbyverktyg - keramikkurs i Thessaloniki

Intensiv keramikkurs i Thessaloniki!

I början av sommaren reste CLAYU till Grekland för att delta i en keramikkurs utanför Thessaloniki 

Intensiva dagar fyllda med lärande, kreativitet och nya upplevelser!

Vi var en internationell grupp på fem deltagare; två från Sverige, två från olika delar av USA och en från Sydafrika. Vi hade alla ett gemensamt mål: att utvecklas inom keramiken och lära oss att dreja STORT!

Kursen hölls av en erkänd grekisk keramikkonstnär och vi bodde hemma hos honom och hans fru på deras gård. Vi spenderade 8 dagar från morgon till kväll i keramikstudion på gården The Almond Grove utanför Thessaloniki.

  

Dreja, dreja, dreja!

Vi arbetade med lergods och konsumerade enorma mängder lera. Som tur var fanns en lerkvarn i studion annars hade vi fått ägna större delen av tiden åt att knåda, knåda, knåda. Fokus var att träna på olika drejningstekniker; dreja smala halsar, dreja slutna former, dreja högt och dreja stort! Som mest använde vi 8 kg lera för en kruka, vilket verkligen utmanade våra färdigheter! 

   

Raku!

Vi fick även testa olika rakutekniker - med fokus på att lära oss processen! 

.  

Mycket teori!

Utöver att träna praktiskt på att dreja fick vi ta del av stora mängder information om olika keramiktekniker och keramikkonstnärer. Samt fick en massa boktips! Som en bonus blev vi även uppdaterade om grekisk politik och fick en ingående redogörelse av Greklands historia med fokus på regionen runt Thessaloniki. Diskussionerna pågick till sent på kvällarna och denna kulturella inblick gjorde upplevelsen ännu mer berikande.

En paus från drejskivan!

Efter några intensiva dagar tog vi en välbehövlig paus från drejskivan och åkte till Halkidiki för att simma i det kristallklara havet och äta lunch med grekiska specialiteter på en taverna vid strandkanten. 

 

CLAYU tool tote 

Under kursen kom våra verktygsväskor väl till användning. Med sina många fickor håller CLAYU tool tote alla verktyg organiserade och är en praktisk (och snygg) följeslagare i våra kreativa äventyr. 

     

Time for Thessaloniki!

När kursen var slut passade vi på att utforska Thessaloniki i några dagar innan vi begav oss hem igen. En fantastiskt stad som gav oss ytterligare inspiration! CLAYU tool tote fick där extraknäcka som shoppingväska, och var perfekt för att bära alla våra shoppingfynd.

 

Kreativa äventyr!

Vi vill uppmana även dig att ge dig ut på nya kreativa äventyr och om du inte redan har en CLAYU tool tote verktygsväska låt den bli en följeslagare även på din kreativa resa!

Låt kreativiteten flöda!
Ulrika

 

 

 

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.